Tohle je blbost! Kdyby jsi se věnoval něčemu užitečnějšímu.

06.02.2012 19:10

 

Slyšel určitě každý z nás, snažících se prolomit lidskou neinformovanost. A počítám s tím že nejen z nás :)

Kritizovat umí fakt každý, ale rozumět tomu co kritizuji, nebo poskytnout smysluplnou zpětnou vazbu, to už umí málo kdo.  Jasně chápu, a dokážu respektovat jakýkoliv názor.  Jak ale vzniká v mozku taková reakce? To je otázka, kterou si dnes položíme.

naprogramovaná mysl - lidský mozek


Je to přirozený proces - mozek něco nechápe a hned to automaticky nazývá blbostí. Namísto snahy o pochopení. Tohle tedy není nic neobvyklého či unikátního.  Je to ta nejednodušší možnost, kterou většina lidí ráda využívá, hlavním důvodem tohoto procesu bývá pohodlnost.  Ano člověk je tvor pohodlný a rád si vše usnadňuje. Tomu se říká: Naprogramovaná mysl (mysl se programuje od dětství) ,která se nerada mění a za každou cenu se snaží udržet stávající systém myšlení i když je destruktivní a cokoliv nepochopitelného programy zavrhují a řadí do scifi , blbostí, nebo  rovnou do koše. Další zjišťování faktů se sekne a člověk prakticky stojí na místě. ( to jsou automatické procesy u každého z nás v hlavě a většinou se dějí v nevědomosti - podvědomě )
"Realitu" což je - kvantovou fyziku už ani nemá smysl vytahovat :D
Více o programování mysli v odkazu níže, doporučuji pro lepší pochopení tohoto tématu shlédnout. Přednáška speciálně pro ženy a Vlasta Marek - podle mě super člověk.

Komentáře

antifungal remedies

ElliotWeX | 08.12.2020

herbal weight gain [url=https://tux4.com.br/networking/grupos/comprar-tramadol-sin-receta-online]https://tux4.com.br/networking/grupos/comprar-tramadol-sin-receta-online[/url] prescription m frames

Přidat nový příspěvek