NASA - Operace Paperclip

27.10.2012 17:23

Operace Paperclip (nebo také projekt Paperclip) bylo krycí jméno amerického projektu, který měl za úkol převézt po konci druhé světové války z nacistického Německa do Spojených států německé vědce. Pro tento účel byla vytvořena i tzv. Joint Intelligence Objectives Agency,která spravovala dokumenty a informace o této operaci.

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Operace_Paperclip

 

 

Celá minulost ohledně vzniku vesmírného programu s nacistickými vědci, včetně údajné havárie létajícího talíře v 50. letech, následné 40. leté utajování oblasti známé jako Oblast 51, oblasti kterou americká vláda, potažmo armáda celou tu dobu zapírala, dobytí měsíce, které samo o sobě vyvolává vlnu skepse a konspirace, konče smrtí J. F. Kennedyho. Celá tahle minulost je opředená jedním velkým tajemstvím až mystériem.

více na:

https://kruhyvobili.blogz.cz/2012/03/07/nasa/nasa/

 

Za nejdůležitějšího vědce, který měl být nalezen a přepraven do USA, byl považován Wernher von Braun a jeho spolupracovníci, dalšími objekty zájmu byli raketoví inženýři, chemici, lékaři a experti na námořní zbraně. V září 1945 přiletělo do USA prvních sedm německých vědců, mezi kterými byl i právě Wernher von Braun a byla jim nabídnuta pracovní smlouva na raketové základně White Sands. V následujících měsících bylo převezeno více než 100 dalších vědců, například Walter DornbergerErnst R. G. EckertKrafft Arnold EhrickeAlexander LippischArthur RudolphWalter SchreiberErnst Stuhlinger a Bernhard Tessmann.

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun

Další dokumenty Vetřelci starověku:

https://kruhyobili.webnode.cz/vetrelci-staroveku/