Symbol květu života a chrám Osiris

29.02.2012 23:20

 

Symbol květu života byl nalezen v chrámu OSIRIS v Egyptě.

 
Více viz článek: The Mystery of Abydos and the Osirion Temple
 

 

 Tajemství Abydosu a Osirionova chrámu

volný překlad:

undefined

Abydos je jedním z nejstarších měst Horního Egypta. V dávných dobách byl nazýván Abdu, "kopec znak či relikviář", ve kterém byla zachována posvátná hlava Osirise. Řekové nazývali Abydos.

Staří Egypťané věřili, že hrob Osiris, "Bůh mrtvých a podsvětí" byl umístěn v Abydos, a to je místo, kde byl pohřben jeho hlava.Svaté město Abydos byl pozemek mnoha starověkých chrámů.

Chrám Sethiho I. - Tento přežívající stavba je nejlépe známý jako velký chrám Abydos. Zvýšené reliéfy v tomto nádherném chrámu jsou některé z nejlepších kvality ve všech Egypta. Tento chrám je zcela jedinečná svým designem, a má tvar písmene "L" vzhůru nohama. To také obsahuje nejúplnější seznamy králů a bohů.


undefined

Texty pyramid jsou popsány časné představy o posmrtném životě z hlediska věčného cestování s boha slunce mezi hvězdami. Z těchto textů márnice, na začátku 4. dynastie, se nachází: "oběť král dává a Anubis". Do konce 5. dynastie vzorec ve všech hrobech se "nabídka král dává a Osiris.

Chrám obsahuje 7 svatyně věnované 7 bohové Osiris, Isis, Horus, Amon Ra, Ra Horakhty a Ptah, a Seti já jako zbožňovaná krále. v tomto chrámu jeden najde nejlépe zachovaných malované reliéfy a texty z 18. dynastie.

 

Tam také bylo sedm kaplí postavené pro uctívání faraona a hlavní božstva. V zadní části chrámu je tajemný struktura známá jako Osirion myšlenka být spojen s uctíváním Osiris (Caulfield, chrám králů), a pravděpodobně z těchto komor vyvedeny velkou Hypogeum na oslavu Osiris tajemství, postavený Merenptah (Murray, Osireion na Abydos).

V roce 1848, archeologické expedice pracující v Egyptě objeveny záhadné hieroglyfy v chrámu Sethiho I., které jsou řekl, aby reprezentoval moderní vozidla jako helikoptéry, ponorky, Zeppelin a kluzáku. Nejvíce zarážející je vrtulník, který je přesnou replikou moderní "nebe jeřábu a nákladní vrtulník, který může zvednout velké objekty, jako jsou kontejnery nebo těžké vojenské techniky. Ostatní kresby vypadají jako tank nebo podmořské plavidlo.

 

undefined

Osirion - Na zadní straně Seti chrámu je další velmi zvláštní konstrukce, která drží některé záhady.Reliéf of the 'Květ života' vzoru nalezené v 6000 let staré chrámu Osirian v Abydos v Egyptě.

Chrám byl subterreanean komplex věnovaný Osiris, bůh posmrtného života, který symbolizuje smrt a regeneraci.Severní stěna Seti chrámu byl vyzdoben výjevy z 'rezervovat bran ".posmrtný život a vzkříšení. Jakmile-podzemní komory jsou nejstarší ze všech egyptských ruin.Květ života symbolu je vyřezány laserem, jako je přesnost na obrovské žulové bloky v chrámových zdech a nejsme schopni zopakovat to dnes.

Enormní velikosti červených žulových bloků a sloupů použitých při její stavbě, hledá paralely s podobnými starých struktur říše megalitických, jako chrám Valley a Sfingy chrám. Některé z větších kamenných bloků váží až 100 tun.Centrální hala je postavena z pískovce, ale má obrovské červené žuly 10 pilíře každé o průměru 2,6 m, které podporované masivní střešní bloky.Osirion antedatuje chrám, starý k kolem 1300 př.nl, nejméně tisíc let. Tento chrám byl postaven jako symbol úzkého vztahu Seti je k Osiris a obsahuje sarkofág, i když Seti nebyl pohřben tady.

 
Chrám Osirion byl objeven naposledy v roce 1903, a je myšlenka k byli postaveni Sethiho I. a zdobené později jeho vnuk Merenptah.
 
Ale co je smysl toho všeho? Co to bylo? Abydos chrámový komplex byl mnohem větší, než je dnes. To je jasný důkaz, že existovala civilizace, která měla stejné nebo více technické schopnosti, než máme. Každý chrám mohl mít svou vlastní funkci: jeden byl pro výrobu energie (světlo), další je zdravotní středisko, včetně DNA manipulací.Chrám byl postaven jako Osirion pro řízení kosmických letů a brány přístup. Existuje jasný rozdíl mezi kvalitou staveb připsal starověkých bohů a ti z pharaos. Co se skutečně konala v komplexu Abydos zůstává velkou záhadou.
 
 
Co je to květ života?
Více Vám napoví literautura, která se květem života zabývá.
 
 
 
 
 
 
 
 
edit:
Tom Jarwis

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Sledujte také skvělý dokumet, který je v češtině a byl věřejně vysílán na kanálu History...