Erich von Däniken

08.03.2012 00:34
Erich Anton Paul von Däniken

(* 14. dubna 1935 Zofingen, kanton Aargau, Švýcarsko)

 
je kontroverzní švýcarský spisovatel a záhadolog, který je znám především svými knihami, v nichž píše o údajných zásazích mimozemšťanů do lidské historie.
 
 
Jeho knihy byly přeloženy do dvaceti jazyků, bylo prodáno více než 60 miliónů výtisků a jeho televizní dokumentární show byla vysílána po celém světě. Stal se spoluzakladatelem a členem společnosti A.A.S.R.A. (Archaeology, Astronautics SETI Research Association), která sdružuje zájemce o výzkum mimozemských civilizací a dávné historie lidstva.
 

 

 

Život

Učil se hoteliérem, ale později se začal zajímat o Bibli, kterou ve škole překládal do němčiny. Zjistil, že některé pasáže v bibli připomínají věci, které jsou po překladu a dání do souvislostí známé i modernímu člověku. Začal cestovat.
 
Při svých cestách navštívil mnoho záhadných míst, kde byly nalezené „stopy bohů“. Prozkoumal tajemnou říši Mayů, procestoval celé Mexiko. Jako první nafilmoval na kamenné desce „Boha, který ovládá létající stroj“, zkoumal planinu Nazca, město Sodoma a Gomora, Indické létající stroje Vimána a mnoho dalších věcí. Nyní žije ve své vile v horách ve švýcarském Beatenbergu a stále pořádá přednášky.
 
 
 

Životopis

Jeho odpůrci z řad vědců ho zarputile nazývají švýcarským hoteliérem, zatímco miliony lidí po celém světě již 40 let hltají jeho knihy. Jak přišel Däniken ke svým záhadám a jak se stal slavným spisovatelem?
 
Během studií se začal zajímat o historii, lety do vesmíru, náboženskou filosofii a nevyřešené archeologické záhady. Zabýval se také elektronikou, molekulární biologií a mutacemi lidského pokolení. Vypracoval se na manažera velkého hotelu, ale jeho zájmy směřovaly jinam. Celý svůj život i tvorbu zasvětil myšlence, že naši Zemi v dávné minulosti navštívili mimozemšťané, zanechali zde řadu stop a výrazně ovlivnili naši civilizaci.
 
 
 
 
V roce 1968 vyšla jeho prvotina "Vzpomínky na budoucnost" (zfilmováno v r. 1969), která rozpoutala "Dänikenománií", jak to napsaly New York Times. Erich von Däniken se v této knize pokusil doložit hypotézu o návštěvách astronautů z vesmírných hvězd na naší zemi v dávné minulosti bohatými literárními odkazy a archeologickými poznatky. Na listinu celosvětových bestsellerů se krátce po svém vydání dostala také jeho druhá kniha "Zpět ke hvězdám" (1969). V r. 1972 pak následovala "Setba z vesmíru" a další tituly.
 
Erich von Däniken také významně ovlivnil film a televizi. Inspiroval filmy jako "Blízká setkání třetího druhu" nebo "Stargate". Vlastní Dänikenův seriál dokumentů, který pod názvem "Mimozemšťané - vrátí se?" vysílala v r. 1996 televize RTL, dosáhl s průměrným počtem 4,9 milionů diváků jednu z nejvyšších sledovaností po 22. hodině.
V roce 2003 otevřel Däniken ve švýcarském Interlakenu Mystery Park, který prostřednictvím virtuální prezentace představuje záhadná místa na celé planetě. (pozn. agentury: Mystery Park je v současné době zavřený)
 
Erich von Däniken dnes žije ve Švýcarsku v malé horské vesnici Beatenberg, 35 let je ženatý s paní Elisabeth Skaja, má dceru Cornelii a dvě vnoučata. Rád vaří a miluje vína Bordeaux. Ve svých 74 letech je stále plný energie a šarmu a dál hledá důkazy pro své teorie, cestuje, píše a přednáší.
 
Dílo: soupis ZDE
Teotihuacán - aztécké velkoměsto jako kamenný model Sluneční soustavy ZDE

 

Xochicalco [Šočikalko] - Pozůstatky města v Mexiku ZDE

 

Erich von Däniken - Turné po ČR 2012

Magický rok 2012 a obávané datum 21. 12. 2012. Kdo může být povolanější
se k němu vyjádřit, než milovaný i zatracovaný spisovatel Erich von Däniken,
který tomuto tématu zasvětil svůj život? Jsme rádi, že pan Däniken přijal pozvání naší agentury Aldea právě v tomto roce.
 

Přednášky:

- Návrat bohů
- Tajemný Egypt
 
 
Přednášky proběhnou v měsíci květnu 2012, více se dozvíte, předprodej zajistíte ZDE
 
 
 

Kdo je Erich von Däniken?

Světoznámý spisovatel, bořič mýtů a dogmat, záhadolog a světová autorita v oboru archeologie, antropologie a mimozemských civilizací. To je jen stručná charakteristika Ericha von Dänikena.
 
Däniken poprvé před 40 ti lety zformuloval hypotézu, že naši planetu v dávné minulosti navštívili mimozemšťané a zanechali zde řadu stop. Jeho první knížka „Vzpomínky na budoucnost" z roku 1968 se okamžitě stala světovým bestsellerem. Dodnes vydal tři desítky knih, které byly přeloženy do 32 jazyků a prodány v nákladu přes 60 milionů výtisků. Tím se stal dosud nejúspěšnějším autorem literatury faktu. Podle jeho knih vznikly stejně populární filmy a televizní seriály.
 
Däniken je spoluzakladatelem a významným členem společnosti A.A.S.R.A. (Archaeology, Astronautics SETI Research Association), která sdružuje mnoho vědců a dalších zájemců o výzkum mimozemských civilizací a dávné historie lidstva.
 

 

Celý článek včetně bibliografie pak naleznete: ZDE

 
 
 
Erich von Däniken

je tedy opravdovou osobností světového formátu a jedním z hlavních zakladatelů nové vědecké teorie o návštěvách naší planety pravěkými astronauty.

Pomáhal při tvorbě známých sci-fi seriálů např. Hvězdná brána (Stargate) a výčet jeho tvorby až vyráží dech.

Jeho první dílo: Vzpomínky na budoucnost bylo zfilmováno r. 1969 a celý dokument můžete shlédnout pod tímto článkem.

 

Příjemnou zábavu :)

 
 
Tom Jarwis

 

 

 

...

Erich von Däniken - Vzpomínky na budoucnost

 

Komentáře

Turné ČR 2012

Tom Jarwis | 08.03.2012

Kdo se chystá na přednášku???

Přidat nový příspěvek